Portal Uwodzicieli
Witryna poświęcona relacjom damsko męskim oraz budowaniu międzyludzkich więzi emocjonalnych.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit END.

Czy uwo w 2026 ma jeszcze sens?

3 posts / 0 new
Ostatni
paskudny
Portret użytkownika paskudny
Nieobecny
Miejscowość: Kenseitown

Punkty pomocy: 44
Czy uwo w 2026 ma jeszcze sens?

Aby ożywić forum postanawiłem zarzucić temat, nieco prowokacyjnie brzmiący, ale w żadnym wypadku nie negujący idei tego czym się zajmujemy.

Czy dziś uwo ma jeszcze rację bytu? Czy w ogóle działa?

Prawie 2 lata kiedy nie było tej stronki to całe wieki. Ale wyraźnie wiąże się to ze stwierdeniem 'czas jest pojęciem względnym'. Chodzi o to że największy wróg PUA - redpill przez ten czas nie zasypiał gruszek w popiele.

Na YT prężnie zaczęły działać różne kanały, gdzie produkują się alimenciarscy frustraci 40+ rzucając hasłami zatrącającymi o to, że jedyne co ma znaczenie w wypadku sukcesów kobietami to WYGLĄD, KASA i STATUS. Jeden z tych pajaców nawet wykuł pogardliwe powiedzenie na podrywaczy - sneaky fucker. Ta, bo wiecie, musi być jak lis - nie wygląda, ma oberwaną dupę bo nie zarabia kokosów więc musi uciekać się do nikczemnych sztuczek.
Niepokojącym trendem dla mnie jest to, że z niektórymi z pigulasów skumał się sam Łysy.

Niestety ściek głównego nurtu łyknął tę narrację, RP ma coraz więcej zwolenników. Faceci robią z kobiet nikczemne szony które tylko czekają na okazję by skoczyć na lepszą gałąź, innych chłopów którzy nie są w związkach klepią po pleckach wmawiając im że są dumnie 'samotnymi wilkami'. Mam wręcz wrażenie, że gdy rozpada się jakaś relacja, to gdzieś na świecie jakiś redpillowiec doznaje orgazmu bo potwierdziła się jego teoria.

Redpill jest skutecznie (lub nie, zależy jak na to patrzeć) wiercony w takich programach jak "Jankowskiego punkt widzenia", gdzie zaproszone psycholoszki, udają że nie wiedzą o co chodzi lub zwyczajnie łżą że problem nie istnieje. Świadomość istnienia takiego nurtu rośnie, polaryzuje on ludzi niestety wśród facetów którym ma "pomagać" znajduje niepokojąco duże poparcie. W każdym razie RP jawnie nabijają się z PUA, twierdząc że kurdupel ze skoliozą co najwyżej narazi się na śmieszność, szafując na każdym kroku słowem hipergamia - które to pojawia się również na blogu uwodzenie.org.

Sam Adept przestał już jawnie krytykować Andrew Tate'a i RP i tak jak siłą PUA było jego obchodzenie RP to mam wrażenie, że oba nurty czasem próbują być ze sobą skumane.

Jako ktoś kto w 202x roku był na szkoleniu w Sopocie, latając po Monciaku i w przerwach między atakowaniem lasek słowami "cześć żyrafko" podpatrywałem nieco to jak radzą sobie inni uczestnicy i mam mieszane uczucia.

Parszywy... parszywy never changes

syouth
Nieobecny
Miejscowość: Polska

Punkty pomocy: 210

Z ciekawości tu zajrzałem i się zdziwiłem, że forum żyje. Nie będę za bardzo wchodził w polemikę, moim zdaniem PUA żyje, ma sens, ale też nie jest tak, że jak nie masz wyglądu, nie masz kasy to możesz mieć każdą laskę dzięki jakimś tajemnym PUA sztuczkom, co nie znaczy, że nie możesz celować w inne, które też stoją czy wizualnie, czy finansowo wyżej od Ciebie. Wszystko, zależy od konkretnej laski, czego szuka w danym momencie, czego w życiu jej brakuje. Byłem w luźnych związkach z laskami które miały i wygląd i kasę na wyższym poziomie niż ja, ale nie było szans na jakąś długotrwałą relację, o czym od razu wiedziałem, były to związki głównie na zasadzie FWB i tylko naiwny sądziłby, że będzie inaczej, większość tych lasek ma teraz podstarzałych nadzianych mężów z tatuśkowym brzuszkiem. Miałem epizody gdy wyrywałem laski będące w związkach z bogatymi facetami dla których jak się okazywało status materialny nie był aż tak istotny, bo szukały w życiu przygody czy czegoś innego niż uporządkowane, ale z ich punktu widzenia nudne życie. Daleko nie szukając, bogatego kumpla zdradziła żona z taksówkarzem - widocznie dawał jej coś czego nie miała w związku i nie były to pieniądze Wink. Dlatego z pua jak i z wszystkim w życiu - to zależy...

Admin
Portret użytkownika Admin
Nieobecny
Administrator
ModeratorWtajemniczonyTa osoba pomogła w składce na serwer
Miejscowość: Polska

Punkty pomocy: 1610

Poznałem na zywo 2 znanych w Polsce RP czyli Romana Warszawskiego i Musisz Wiedzieć. I na zywo są to ogarnięci życiowo goście. Z kobietami też jakoś dają radę. Nie są to czereśniaki jak chcialy by ich widzieć feministki. To, że nie są "graczami", "PUA"? A kazdy musi byc?

Natomiast problemem RP jest komentariat, bo tam mozna napotkać wielu dziwnych ludzi.

Ja nie mam nic przeciwko RP. Widzę zalety i wady tego ruchu. Zalety i wady ich przekazu. Na początku byłem bardziej krytyczny, teraz mniej. Natomiast PUA zeszlo z radaru mainstreamu, choć pewnie wróci.

Co będzie z RP? Zobaczymy, póki co obserwuję.

ps. A co do Andrew Tate? zawsze byłem sceptyczny. W tym co mówi, 1/3 tresci ma sens i może mieć pewną wartość, pozostałę 2/3 to gówno. Zwłaszcza w temacie podrywu.