Portal Uwodzicieli
Witryna poświęcona relacjom damsko męskim oraz budowaniu międzyludzkich więzi emocjonalnych.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit END.

Plany na studia 2013

15 posts / 0 new
Ostatni
Kermi
Portret użytkownika Kermi
Nieobecny
Ta osoba pomogła w składce na serwer
Miejscowość: Częstochowa

Punkty pomocy: 61
Plany na studia 2013

Witam,za dwa miesiące przymierzam się do Matury,sprawa wygląda tak ,ze nie jestem do końca przekonany o przyszłych studiach.
Myślałem o jakimś uniwersytecie ekonomicznym np w Katowicach,Wrocławiu lub w ostateczności Częstochowa (moja rodzinna wioska)
Rozmyślam głownie nad Logistyką/Transportem/ew.International biznez.
Wiadomo ,ze aktualnie najlepszym rozwiązaniem są kierunki techniczne typu Mechatronika itd. ale jakos nie widze swojej osoby na tym miejscu + Nie mowie juz o studiach humanistycznych >.<

I tutaj Moje pytanie,co myślicie o tym wyborze? Moze sam ktos studiował/studiuje na czymś takim i mógłby sie podzielić opinią?

Z góry dzięki : )

Thanks GOD for PUA"s

barthol1
Nieobecny
Miejscowość: czwa

Punkty pomocy: 29

Studiuję logistykę w Częstochowie. Jak chcesz się opierdzielać, mieć gotowce na sesję i dużo imprezować to wybierz to miasto. Logistyka to dobry kierunek ale na tej uczelni słabo widzę przyszłość. Klubów studenckich jak sam wiesz tutaj nie ma, są tylko jakieś dwa konkretne (mohito/donkichot), ale dupy nie urywają :/

Kończę pierwszy rok i idę do szkoły oficerskiej we Wrocku bo tutaj bym nie wytrzymał 5 lat. Politechnika Częstochowska kier. Logistyka po 3 latach masz licencjat a nie inż. Moim zdaniem Częstochowa to zły wybór.

Variatio
Portret użytkownika Variatio
Nieobecny
Miejscowość: Nibylandia

Punkty pomocy: 407

Pozdrawiam z Częstochowskiego Jedi Wink

Nic nie jest prawdziwe,wszystko jest dozwolone.

barthol1
Nieobecny
Miejscowość: czwa

Punkty pomocy: 29

Myślałem, że tylko ja kiszę się w tym mieście Laughing out loud
Może DG, NG ?Laughing out loud

Fan
Portret użytkownika Fan
Nieobecny
Zasłużony
Wtajemniczony
Miejscowość: tylko na pw

Punkty pomocy: 2072

Co chciałbyś w życiu robić?

Pytanie coachingowe:
Jeżeli masz problemy z kobietami, odpowiedz sobie SZCZERZE na jedno pytanie:
Czy gdybyś był kobietą i taki chłopak jak ty podszedłby do ciebie, to czy chciałabyś z nim być?

mickey05
Nieobecny
Miejscowość: Warszawa

Punkty pomocy: 0

Miałem ten sam problem. Techniczne bo przyszłościowe, na humana się nie nadawałem i szukałem półśrodków - ekonomia, logistyka..

Pomyśl o czymś nietypowym - uczelnia lotnicza, morska (trochę techniczne, trochę "logistyczne") z bio-chem może farmaceutyka - ludzie zawsze będą chorować, z technicznych - bioinżynieria.

Tak naprawdę po większości technicznych i "pół-technicznych" kierunkach" można się dorobić, ale również można skończyć na rzeczywistej średniej krajowej.

Trochę mało napisałeś o tym co lubisz robić.

Dziś jest pierwszy dzień reszty Twoich dni.

Variatio
Portret użytkownika Variatio
Nieobecny
Miejscowość: Nibylandia

Punkty pomocy: 407

Nie bawię się w dg i ng,raczej spontan leci a na uczelni tyle mieska ze... Wink

Nic nie jest prawdziwe,wszystko jest dozwolone.

Freddy Krueger
Portret użytkownika Freddy Krueger
Nieobecny

Punkty pomocy: 11

"W ogóle bracie jeżeli nie masz na utrzymaniu rodziny, nie grozi ci głód, ni chłód i te sprawy, to wystarczy ze odpowiesz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie: Co lubię w życiu robić?
A potem zacznij to robić..." Laska
Jak znajdziesz już coś co lubisz robić to choć mało będziesz zarabiać satysfakcja zostanie Smile

"Życie trwa tylko chwilę, więc spal się jak najjaskrawszym płomieniem." Harry Wotton
"You’ve got the body... I’ve got the brain." Freddy Krueger

arm
Portret użytkownika arm
Nieobecny
Miejscowość: wrocław / gliwice

Punkty pomocy: 234

"W ogóle bracie, jeżeli nie masz na utrzymaniu rodziny, nie grozi ci głód, nie jesteś Tutsi ani Hutu i te sprawy, to wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie: co lubię w życiu robić?"

Bo złego cytatu nie zniese!

"It’s a strange and wonderful skill if you can be gracious about receiving a girls desire to be affectionate."

Adiko
Portret użytkownika Adiko
Nieobecny
Miejscowość: Kraków

Punkty pomocy: 156

Freddy ile masz lat, że dajesz takie rady ? Chcesz żyć w naszym kraju godnie i na poziomie to niestety nie możesz w 99% przypadków robić tego co lubisz aby mieć satysfakcje i pieniądze.

Do autora tematu zasadnicze pytanie czego oczekujesz od życia ? Pewnego rodzaju wygody i pieniędzy czy poszanowania życia prywatnego i normalnych zarobków ? Jeśli jesteś w stanie poświęcić się dla pracy to proponuje inżynierkę bo z odpowiednim wykształceniem i po paru latach można zarabiać pieniądze jakie niektórym tutaj się nawet nie śniły.
Moje osobiste zdanie na temat logistyki jest kiepskie. Praca mało ciekawa i monotonna. Godziny spędzone nad organizacją transportu, najszybszą i najtańszą drogą + zagadki z odprawami, cłami itd itp... To nie moja bajka choć w swojej karierze miałem doświadczenie z osobami które musiały to ogarniać ale zawsze kończyli w firmie jako pewnego rodzaju odludki. Praca może jest ale i samych logistyków sporo. Nie mówię w dużej firmie mogą zarobić ciekawie ale to z latami doświadczenia i sporym szczęściu.

Czasami lepiej sie nie odezwac i wydać się głupim, niż się odezwać i rozwiac wszelkie wątpliwości"

Freddy Krueger
Portret użytkownika Freddy Krueger
Nieobecny

Punkty pomocy: 11

24, i jestem Informatykiem od kiedy tylko pamiętam grzebałem coś przy komputerach, i nie zarabiam milionów albo przynajmniej tyle ile "statystyczny" informatyk zarabia. Ale uwielbiam swoją pracę każdego dnia mam nowe wyzwanie z którym trzeba sobie poradzić. Znam osoby które myślą hajsem i ciężko na tym wychodzą, narzekając każdego dnia na to co robią po co to komu?

"Życie trwa tylko chwilę, więc spal się jak najjaskrawszym płomieniem." Harry Wotton
"You’ve got the body... I’ve got the brain." Freddy Krueger

Adiko
Portret użytkownika Adiko
Nieobecny
Miejscowość: Kraków

Punkty pomocy: 156

OK Freddy Tobie się udało robić coś co lubisz i czym się interesowałeś od małego ale zdaj sobie sprawę, że nie każdy ma zainteresowania dające satysfakcjonujące pieniądze.
Nie wiem co wg. Ciebie jest "statystycznym" zarobkiem informatyka bo znam takich z miasteczkowych sklepów komputerowych jak i IT masterów z światowych korporacji i tu rozrzut jest ogromny.

Dlatego też napisałem do autora aby na początku zdecydował co dla niego w życiu będzie priorytetem. Spokój i normalna kasa. Czy zapierdol i wysokie zarobki. Są tacy co zawsze będą narzekać nawet jak złapią Boga za nogi a tacy co zapierdzielając codziennie i mając tylko weekend + urlop wykorzystają ten czas i pieniądze na 100% swojej satysfakcji. Kwestia człowieka, kwestia podejścia. Mimo wszystko ja zawszę radzę myśleć przyszłościowo bo każdy kiedyś będzie chciał utrzymać rodzinę na należytym poziomie a im wcześniej zaczniesz do tego zmierzać tym większa szansa szybciej tam dojść.

Czasami lepiej sie nie odezwac i wydać się głupim, niż się odezwać i rozwiac wszelkie wątpliwości"

Kermi
Portret użytkownika Kermi
Nieobecny
Ta osoba pomogła w składce na serwer
Miejscowość: Częstochowa

Punkty pomocy: 61

Panowie na wstępie super dziękuje za odpowiedzi.
Dokładnie tak jak napisaliście, odpowiedzieć sobie na jedno kurewsko zasadnicze pytanie
"CO CHCE ROBIĆ W ŻYCIU"
Tylko tu jest problem,bo nie mam sprecyzowanych zainteresowań.Ludzie którzy od zawsze siedzą na komputerze,bawią się w grafice,szperają w arkuszach kalkulacyjnych itd.Inni zaś od zawsze uwielbiali uczyć się języków obcych a drudzy kochali majsterkować w garażu.

Moim problemem jest to ze ja nie nalezę do żadnej z tych grup.Ja od zawsze starałem się być dobry z wszystkiego lecz nie najlepszy-nie było to moją pasją - rozumiecie.

I dlatego teraz mam problem.
Moze coś typu połączenie informatyki z ekonomią tzw. ekonometrię?
Nie dam sobie rady na 100%wym kierunku ala fizycznym Mechatronika czy budowa maszyn.Nigdy nie byłem złotą rączką ani tez nigdy za bardzo mnie to nie interesowało
Kierunek techniczny w połączeniu z językiem i ekonomią,muszę poszukac Smile

PS. Fajnie ze ktoś jest z Częstochowy,moze kiedyś jakieś NG w Retro? Smile

POZDRAWIAM!

Thanks GOD for PUA"s